Award Beeld

Bewaren

De Nederlandse TrouwBranche Organisatie (NTBO) is graag maatschappelijk betrokken en werkt om die reden graag samen met ontwerpers en kunstenaars. Al sinds 2011 worden de Award beelden van de Dutch Wedding Awards dan ook door deze creatievelingen ontworpen. Sinds de nieuwe huisstijl in 2015, kwam het ‘hart’ centraal te staan.

Award beeld 2016 - 2017

Voor de lustrum editie van de Dutch Wedding Awards, zijn we in contact gekomen met Jacco Maris. “Making something out of nothing. Creating maximum designs from minimal amounts of materials…”. Dat is het basisconcept dat sinds 1994 ten grondslag ligt bij de ontwerpen en creaties van Jacco Maris. Hij creëert unieke objecten door krachtige en spannende looks te combineren met sierlijke harmonie en subtiele elegantie. Deze worden vakkundig en individueel handgemaakt in eigen studio, waarin hij zich specialiseert in design verlichting. Conceptueel ontwerpt hij ook andere creaties.

Het merendeel van de verlichting ontwerpen van Jacco Maris, zijn gebaseerd op metalen en staal. Deze materialen en de eenvoud in het licht design, is het belangrijkste handelsmerk van Jacco Maris Design. Roestvrij staal, zwart staal, gegoten metaal en messing zijn onderscheidende elementen die eenvoudig worden gebruikt, alleen of in combinatie met andere materialen zoals leer.

Door de jaren heen zijn vele opmerkelijke armaturen ontwikkeld, elk met een eigen karakter. Sinds 2001 zijn de collecties gemaakt in samenwerking met de in-house designer Ben Quaedvlieg. Alle armaturen worden met de hand gemaakt. Dit stelt Jacco Maris in staat om zijn standaard collectie aan te vullen met maatwerk en speciale ontwerpen voor projecten, waarin de specifieke wensen van de klant in elk detail tot uiting kan komen.

Award beeld 2015

In 2015 heeft de Dutch Wedding Awards een nieuwe huisstijl gekregen waarbij we de keuze hebben gemaakt om ook een nieuwe award te laten ontwerpen wat past bij deze nieuwe uitstraling. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met kunstenaar Han Lammers.

Door zijn fascinatie voor zink en koper is Han Lammers een zoektocht begonnen naar de mogelijkheden met deze materialen. Hieruit zijn abstracte ontwerpen ontstaan, maar ook realistisch werk vindt hij een uitdaging om te maken. "Het is steeds weer een verrassing om te ervaren wat je allemaal met deze materialen kunt doen."

Voor het ontwerp voor de Dutch Wedding Awards heeft Han zich laten inspireren door het nieuwe logo. "De harten van het logo heb ik in het ontwerp van de award terug laten komen. Als materiaal voor het ontwerp heb ik gekozen voor zink, om zijn pure en industriële uitstraling. Door het materiaal te etsen en te borstelen krijgt het een geheel eigen gezicht.
Het driedimensionale effect van de award heb ik gecreëerd door delen van het ontwerp te walsen en tegenovergesteld met elkaar te verbinden. De titelplaatjes zijn geheel in stijl met slagletters in zinken plaatjes geslagen."

De materiaalkeuze, uitstraling, vorm en authenticiteit maakt het tot een bijzondere Dutch Wedding Award met een eigen identiteit.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

award beeld 2011 - 2014

De award beelden van edities 2011 t/m 2014 zijn gecreëerd door kunstenares Karolien Helweg. Deze awards hebben een bijzondere geschiedenis:

Patchwork was een kunstenaarscollectief van drie vrouwen (w.o. Karolien Helweg). In 1994 maakten zij voor de Hofvijver in Den Haag een reeks verschillende drijvende bruidsjurken, getiteld ‘Very Important Persons’. Door gebruik te maken van was, bleven de beelden drijven. Een van deze ‘bruidsjurken’ is aangekocht door stadsdeel Westerpark. Het beeld werd verduurzaamd, dat wil zeggen dat de was werd afgedekt met polyester. Sindsdien drijft het elk jaar in de vijver van het Westerpark van medio april tot eind oktober. In de winter wordt de Bruidsjurk grondig gerenoveerd en gereinigd. Heel wat parkbezoekers missen het beeld in de winter.

De Dutch Wedding Award is een afgeleide van ‘de drijvende bruidsjurk’ en ‘Very Important Person’. Het (oude) logo van de Dutch Wedding Award is erin verwerkt en er werd gekozen voor een nieuw, transparant materiaal.

Bewaren

Bewaren

TOP